tisdag 21 juni 2011

Ännu ett avsked

Idag var det dagen d för "våra" snickare.
Det var dags att lämna över stafettpinnen till mig och frun så att vi kan ta vid med
byggnationen.
186 timmar har dom fått ihop tillsammans!
Dom har alltså lagt syll, rest väggar, satt takstolar, monterat masonite, isolerat, spikat brädfodring, satt upp vindskivor, reglat tak och byggt in taksprång på 186 timmar!!!
Med tanke på att dom har haft sex timmars arbetsdag så har dom hållit på i sexton arbetsdagar eller drygt tre veckor om man så vill.
Är full av beundran och tycker att dom gjort ett fantastiskt jobb på kort tid.
Dessutom är det fantastiskt snyggt byggt också!
Så ni förstår kanske att det är med visst vemod vi släpper iväg dom till andra behövande familjer, hade dom inte haft andra planer för sommaren och vi stått med en annan budget så hade dom varit kvar ett antal timmar till men nu är det som det är.
Vi har dock mycket långt gångna planer på en carport med förråd nästa sommar och funderar på att knyta upp dom redan nu.


Detta var det sista som snickarna gjorde.
Luftspalt till undertaket. Nu ska vi plasta, glesregla för att sedan spruta in lösull och då ska luftspalten svara för god luftgenomströmning av "kallvindan"








Detta blir utsidans intag av luftgenomströmning, först så har dom satt myggnät så att inga getingar kommer in och gör en massa bon.








Men vad har hänt med utsikten i vårt panoramarum?
Ja, återigen så har snickarna varit framme, här för att täcka fönstren som verkar ha lång väg från mellaneuropa.








Vyn från havet blev lite mindre snygg så nu hoppas vi på en kort väntetid av fönstren.










Masonite för fönstren var nog ingen dum idé en kväll som denna när havet och vinden visade sig från sin sämre sida.









Uppställt och klart för en sommar i arbetets tecken. Kan dock lägga in en brasklapp om att uppdateringen kanske inte blir så bra framöver då vi själva tar över byggandet.
Men titta in lite då och då för något ska vi väl hinna ibland =)





Pappas lilla prinsessa och ögonsten har hjälp till att sopa ihop lite spån på golvet. Hon kommer att bli besviken när innerväggarna kommer upp eftersom hon använder plattan som cykelbana :)

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vilket superfint läge ni bygger på!
    Nu är det bra precis ett år sedan som "våra" snickare lämnade över till oss. Då hade de rest gavelväggarna och satt på takstolarna. En kompis frågade vad snickarna skulle göra därnäst och vi förklarade att vi skulle ta över därifrån.

    Jag glömmer aldrig hans min när han tittade upp, ut mellan takstolarna och upp på himlen däremellan. Han trodde verkligen att vi skojade. Det gjorde vi inte, vi har byggt vidare själva efter det, men det har varit fruktansvärt tungt och jag har många gånger önskat att vi hade haft råd att anlita snickare lite mer.

    Men nu kan vi snart faktiskt flytta in, om än lite provisoriskt och fortfarande med mycket kvar att göra.

    SvaraRadera