lördag 21 maj 2011

Manneken Pis

Ännu en heldag ute i paradiset.
Har najat armeringsjärn så fingrarna blöder, sedan blev det att sätta fötter på järnen så att dom kom upp en bit i plattan. Golvvärmen blev utlagd av den glade entreprenörens killar under veckan och därför så kan vi nu lugnt vänta in cementbilarna som kommer på måndag.
Dock så ska vi naturligtvis ut i morgon i alla fall för att skotta upp lite grus runt grunden samt riva bort pinnarna för utsättningen och städa upp efter veckan.
Men som sagt på måndag smäller det och nu finns det ingen återvändo!




























Ännu en grushög kördes ut på fredagskvällen. Denna ska användas till att bygga en väg på sidan om plattan så att cementbilen ska nå och komma nog nära.










Årets första fartyg som jag sett i alla fall gick förbi tomten idag. Kul att farleden går såpass nära så man får se lite båtar ibland.












Sådär ja, ni som undrat över rubriken! Här kommer familjen Johanssons egna installation som liknar Manneken Pis i Bryssel.
Denna installation kunde genomföras tack vare goda vänner och bra kontakter. En kompis bror är rörmokare och hade en splitterny pump liggande på lagret. Köpte den på studs för ett pris som är så oskäligt lågt att jag inte ens törs skriva om det men måste säga att jag är oerhört tacksam för att jag fick det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar