söndag 8 maj 2011

Sunday in paradise!

I vår hemkommun har det dom senaste åttiotvå åren funnits ett världsberömt företag.
Företaget heter Masonite AB och dom tillverkar träfiberskivor.
Tidigare i år så gick tyvärr detta företag i konkurs, konkurrensen från låglöneländer blev till sist för stor och företaget finns därför inte längre....
En bekant arbetade på företaget i fråga och i höstas så skulle han sluta. Vi passade därför på att köpa produkter därifrån så vi kunde nyttja hans personalrabatt.
Återigen så kan man dunka sig själv på axeln för att man fått göra en bra affär, skulle vi väntat till denna vår så hade inte affären kunnat genomföras eftersom företaget inte finns längre.

Våra masoniteskivor har blivit stående i en maskinhall över vintern och igår fick vi äntligen hem dom till tomten.
Känns kul att få en leverans av varor när man vet att man inte behöver betala utan köpeskillingen lades för ett halvår sedan!
Igår så gjorde jag även en ställning att hänga elskåpet på och nu på morgonen så åkte vi därför ut till vårt paradis för att täcka över masoniten och ställa upp elskåpsställningen, då Vattenfall kommer i morgon för att koppla in strömmen.

I morgon efter jobbet så ska jag och den glade entreprenören åka ut och padda sanden för att L-entreprenad ska börja med grunden på Tisdagmorgon.
Mer om detta i morgon kväll...
Den övre högen är takmasonite och dom två undre högarna är 9mm som ska användas till ytterväggar bakom ytterpanelen och även till innerväggarna bakom gipsen för att kunna skruva upp saker på väggarna. Undrar om han var nykter han som lämnade paketen på Lördagsmorgonen med tanke på hur snett dom stod :-)






Detta ska bli elskåpets hem den närmsta framtiden. Elskåpet är förberett hos elektrikern med jordfelsbrytare, uttag för enfas och trefas. Hoppas att allting får plats!









Här är sanden som levererades förut i veckan och som ska fördelas ut i morgon kväll samt paddas.










Samma masonitehög men nu med regnskydd. Kändes konstigt att lägga på ett skydd idag när det var klarblå himmel och fullständigt vindstilla. Men det kan ju ändras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar