onsdag 6 juli 2011

Många bäckar små!

Låda byggd för kaminrör. Gjorde den 60 centimeter hög då vi ska spruta in lösull någonstans mellan 40-50 cm. Tanken är att lösullen inte ska ramla ner den dagen vi bestämmer oss för att installera kaminen. Fram till dess så kommer lådan att isoleras med isoleringsskivor och sedan så ska lådan ha minst 5 centimeter mellan kaminrör och brännbart material. Var lite pyssel att loda in den ovanför hålet för inluften men det gick till slut.


Har även satt upp några 45*170 mellan takstolarna för att lägga ett golv ovanför lösullen. Tanken är att vi ska sätta upp en lucka med stege i taket till tvättstugan. Sedan ska det läggas ett golv ovanpå reglarna så vi kan krypa upp och installera kaminröret. När detta blir vet man aldrig men nu är det förberett i alla fall.





Det sista snickarna gjorde var ju att sätta avluftning under masoniten till taket. Tyvärr så blev det en liten glipa under avluftningen och ikväll så blev det åtgärdat. Satte plast och plankor som stöd. Tanken är ju att vinden ska blåsa mellan masoniterna och inte så mycket under avluftningen.







Detta var som sagt många bäckar små som måste göras innan vi kan börja sätta plasten och regla för taket. Förhoppningsvis så kommer köksfläkten upp i morgon kväll och vi kan börja plasta på fredag. I morgon så får även jag semester och då kommer det nog att hända ännu mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar