lördag 19 november 2011

Mazel tov

Äntligen har vi dragit ventilationen till frånluftsvärmepumpen. Känns skönt att slippa se lampan för elpatronen tändas lika ofta.







Här är rördragningen på vindan. Här ser vi också en gammal bekant svepa förbi, det är köksfläktsröret som dyker upp helt plötsligt i bild. Att den är inklädd i isolering beror på sotarmästaren som ville ha minst 30mm isolering runt röret för brandriskens skull, bra om man vill laga het mat.



Detta rör har en plastpåse runt sig. Det är utgående luft från pumpen som klätts in i en påse så att ingen kondens ska läggas på röret och sedan ligga i isoleringen som kommer att sprutas in.






Här kommer luften ut. Ett svagt brus är allt som hörs och när man är ute på gården så påminns man om alla sköna kronor som sparas. Närmast i bild är utegivaren till pumpen och längre bort är gallret till köksfläkten.





Inluftsventil i taket.









Taket är färdigt! Nu är det bara panoramarummet kvar men det lämnar vi tills vi sprutat in lösullen i taket. Vi satte även upp stommen till köksfläkten för att se vart vi ska sätta upp en kontakt och var vi ska dra ner röret till den.






Vi har även fått in toalettstol och spegeln. Nu väntar vi bara på att rörmokaren ska koppla in stolen.







Detta är väl det största bakslaget vi haft på länge. När vi skulle montera upp duschväggen så skulle en list sättas på glaset. Frun satt på golvet för att föra på listen, jag höll i glaset och helt plötsligt, helt utan förvarning så exploderade glaset. Det small utav helsike och glas sprutade i hela badrummet. Riktigt otäckt och resultatet blev en hel del blodvite....


Så här såg frun ut efteråt! För mig gick det bättre då jag stod upp och fick det mesta på magen som tål det mesta. Kontakt tas med leverantör på måndag och vi kommer inte att ge oss utan skälig ersättning... Mer om detta till veckan.







Fotnot: Under judiska bröllop så krossar brudgummen ett glas och alla ropar då mazel tov, vilket är hebreiska, det betyder lycka och används som fras för att gratulera vid en positiv händelse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar