måndag 15 september 2014

Hösten kommer

Hej, igen. Vi har haft en fantastisk sommar här i Västerbottens kustland. Hela sommaren har gått och vi har pratat om huset vi har därhemma men inte haft någon större brådska att fixa till det för vi skulle ju inte flytta hem förrän till "hösten". Gissa om det slog till med full kraft i hela kroppen när vi kom på förra veckan att: "Shit" det är ju höst nu! Nu var alla råd dyra och med full frenesi så åkte vi hem till vårat hus för att slutföra det vi startade i våras. Vi har som sagt haft en fantastisk sommar här ute på Skärskatan, vi har byggt en altan att dö för och planterat gräs ner mot strandkanten men detta får ni tålmodigt vänta på för var sak har sin tid =)

Här har vi dammsugit backen. Ja, ni läste rätt! Vi har  dammsugit bort allt som kan börja växa eller allt organiskt som man också kan kalla det.  Sedan har vi kastat ut salt, vet inte om det fungerar men jag har hört att organiskt material inte kan mögla om det är saltat och jag väljer att tro på detta. Sedan la vi en åldersbeständig plast på detta med överlapp som vi tejpade med åldersbeständig tejp. Vi lade därefter stenar runt hela plastbädden för att det inte skulle blåsa ihop till en stor hög mitt under huset när stormarna far in i avluftningshålen.


Här är rummet från annat håll. Förutom att vi har haft golvkallt så har golvet gungat en del när dottern har dansat som värst. Nu kommer vi att fästa upp 45*220 under dessa lägger vi 22*145 som vi kommer att lägga markisoleringsskivor på. Vi kommer sedan att kortla ihop golvåsarna innan vi fyller upp med vanlig isolering och lägger golvspånskiva. Det kommer att bli så varmt och så stadigt, längtar redan efter dansen runt granen.



Dessa öppningar ska hädanefter aldrig behöva stängas igen. Luften ska få cirkulera fritt under trossbotten utan att vi känner av någon kyla på ovansidan.









Här har vi kommit en bit till på vägen.












Ny vy, samma golv.












Ja, det är mellan  dessa åsar som isoleringen ska ligga. På detta lite golvspån och sedan ett klickgolv. Det ryktas om ett grått ekgolv men den som lever får se.










Ja, så här jobbar vi. Bubblan ska tydligen var mitt mellan strecken....














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar