måndag 28 mars 2011

Nystart!

Nu startar vi bloggen som mestadels ska handla om vår byggnation av ett fritidshus i Nordmalings skärgård.

Nordmaling är ett kommun/samhälle i Ångermanlands landskap och Västerbottens län.

Vi  bor mitt i samhället och planerar nu att bygga ett fritidshus cirka 1,5mil från vårt hus. Fritidshuset ska så småningom fungera som permanentboende.

Vår lilla familj består av mig, min fru och vår dotter som är fem år gammal.

Tomten som vi ska bygga huset på är en gåva från min svärfar och hans syster som vi styckat av från deras barndoms "hemman". Tomten är på knappt 2000 kvadratmeter. Det är en strandtomt i söderläge och har en i mitt tycke en makalös utsikt.

Ni ska få följa med i hela processen från det att vi gjuter grunden och framåt.

Det som hittills är gjort är följande:
Dröm, tjat, gåvobrev, ansökan om strandskyddsdispens, överklagande av beslut om strandskyddsdispens, avstyckning av tomt, bygglov, bygganmälan, ansökan om avloppsanläggning, byggsamrådsmöte, bodelning under äktenskap, äktenskapsförord, lånebeskedsmöten med banken, avtäckning av tomt, fyllnad under huset och installation av trekammarbrunn osv....

Vi har även tagit in offerter på grund, virke, fönster och tak. Vi har beslutat oss för att samarbeta med en lokal entreprenadfirma, ett byggvaruhus här i samhället, en plåtslagare som i princip delar tomt med oss och ett lokalt sågverk. Fönstren kommer mest troligt från Polen via en lokal kontakt och snickaren som ska hjälpa oss att resa stommen är pensionär och har ett bra rykte på byn.

Vi bygger i lösvirke med hjälp av snickare och sedan när stommen är klar så ska vi färdigställa allting själva.
Så låt det roliga börja och härmed är ni inbjudna att följa vårat arbete med att färdigställa våran dröm.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar